Využij svůj potenciál.

Rozvíjej se!

Volná místa

Práce v kavárnách

Práce v kavárnách Starbucks se liší od jakékoli jiné práce. Každý den buduješ vztahy s našimi zákazníky a skrze jejich oblíbený nápoj jim můžeš zlepšit den. 

Pracuješ se skvělým týmem lidí, kteří se mohou jeden na druhého spolehnout. Rozvíjíte své dovednosti, abyste dosáhli svých cílů, a získáváte příležitost podílet se na pomoci druhým v okolí kavárny.

 

Connect with something Bigger

  • Barista

  • Shift Supervisor

  • Assistant Store Manager

  • Store Manager

Barista

Jako barista budete zodpovědný za to, že našim hostům poskytnete výjimečný, rychlý servis, produkty vynikající kvality a udržíte kavárnu v dokonalé čistotě. Stanete se součástí našeho týmu, který má každý den dva cíle: porozumět potřebám našich zákázníků a přinášet potěšení z každého okamžiku v našich kavárnách!

Shift Supervisor

Vedoucí směny je zodpovědný za jednu ze dvou oblastí: Product nebo Facility. Product Manager dbá na nejvyšší kvalitu produktů a dodržování standardů jejich přípravy. Objednává zboží, zajišťuje, aby v kavárně nic nechybělo, a analyzuje prodeje a dosažené výsledky. Úkolem Facility Managera je zajistit, aby byla kavárna v co nejlepší kondici. Dbá na dodržování hygienických norem, správný provoz zařízení v kavárně a buduje vztahy s úřady. Nejvíce času však vedoucí směn tráví prací za barem, aby každý den zajistili tu nejlepší možnou atmosféru.

Assistant Store Manager

Ve Starbucks je zástupcem vedoucího kavárny Assistant Store Manager, nebo také tzv. People Manager, který je zodpovědný za naše partnery. Jeho hlavním úkolem je budování týmu, školení a motivace, díky čemuž je obsluha hostů v kavárně na té nejvyšší úrovni. People Manager se snaží najímat ty nejlepší lidi na správné pozice. Nabírá partnery, kteří rozdávají úsměv a předávají svou pozitivní energii našim hostům. Je také zodpovědný za plánování směn, kontrolu mzdových nákladů a také za analýzu dosažených výsledků. Vede směny, pracuje za barem a vytváří co nejlepší pracovní atmosféru ve své kavárně. Jeho klíčem k úspěchu je dobře znát celý tým na kavárně a mít ke každému individuální přístup.

Store Manager

Vedoucí kavárny má za cíl poskytovat vynikající zákaznický servis a produkty nejvyšší kvality při zachování optimálních nákladů. Jeho úkoly se soustředí na dvě oblasti: budování prodeje a vztahů s hosty. Manažer kavárny je zodpovědný za místní marketing v souladu s aktivitami značky a strategií AmRest. Buduje vztahy a zapojuje se do spolupráce s okolní komunitou. Je také zodpovědný za plánování výše tržeb, analýzu výsledků a každodenní hledání nových řešení. Manažer kavárny se neustále rozvíjí a dbá také na rozvoj svého týmu. Většinu svého pracovního času tráví se svými partnery za barem, kde se každý den stará o spokojenost hostů.

Školení a rozvoj

Všichni partneři, kteří pracují v kavárnách, nejprve procházejí třítýdenním baristickým školením. Poté, co se dál rozvíjí na vyšší pozice, procházejí pokročilejšími školeními souvisejícími s řízením týmu a řízením nákladů. Naše tréninkové programy vedou interní trenéři a jsou navrženy tak, aby předaly potřebné informace a pomohly v nové pozici uspět.

 

 

001 cz

Barista Basics

Staň se kvalifikovaným baristou, nauč se připravit dokonalé nápoje a vytvářej výjimečné zážitky pro naše zákazníky.

Barista Trenér

Rozvíjej své trenérské dovednosti a podílej se na učení ostatních.

002 cz

Key Partner

Nauč se řídit a motivovat tým.

003 cz

Shift Supervisor

Staň se odborníkem na oblast Produktu nebo Facility, nauč se plánovat objednávky a řídit náklady kavárny.

004 cz

Assistant Store Manager

Rozšiř své znalosti v oblasti HR skrze nábor, motivaci týmu, pracovní právo i řízení mzdových nákladů.

005 cz

Store Manager

Nauč se řídit svůj podnik a měj odpovědnost za plánování rozpočtu, analýzu nákladů i budování prodejů ve své kavárně.

Frederik
Jiri

Frederik

Store Manager

Ahoj, jmenuji se Fred a pracuji na pozici Store managera.

Do společnosti Starbucks jsem nastoupil před rokem jako externí Store manager a působím na pražské kavárně Vokovice. Prošel jsem si šestiměsíčním tréninkem – přes všechny pozice od baristy, Shift Supervisora, Assistant Store Managera až po moji současnou. Díky této zkušenosti mám lepší porozumění tomu, co obnáší práce mých kolegů.

Moje hlavní náplň práce je dohlížet na ziskovost kavárny, spokojenost zákazníků a budování a rozvoj týmu. Jsem ambasadorem našich hodnot a snažím se jít stále příkladem. Nejvíce mě baví práce a komunikace s lidmi. Je super vidět zákazníky, jak se vracejí každý den, což věřím, že znamená, že svou práci děláme dobře.

Můj pracovní den není stále stejný, ale většinu času trávím obsluhou zákazníků a přípravou kávy. Snažím se dohlížet na to, aby všichni dostali špičkový zákaznický servis, kvalitní produkt a odcházeli z kavárny spokojení. Každý den přinese něco nového – nového zákazníka, nové výzvy a nové zážitky.

V mém týmu najdete samé mladé, ambiciózní a kreativní lidi. Všichni jsou samostatní, iniciativní a spolehliví. Otevřeně o všem komunikujeme a dáváme si zpětnou vazbu. Díky ní dokážeme vylepšit naše nedostatky a učíme se ze svých chyb.

Starbucks jsem poznal v zahraničí a zaujala mě jeho konzistence v kvalitě produktu a v zákaznickém servisu. Je jedno, kterou kavárnu jsem navštívil, moje zkušenost byla pokaždé pozitivní. Na českém trhu stále není dlouho, má velký potenciál se rozvíjet a velmi rád bych byl toho součástí.

Na společnosti Starbucks si nejvíce vážím, s jakou lidskostí všichni řeší každodenní rutiny a záležitosti. Každý si s každým tyká a pomáhá navzájem. Nepracujeme jeden pro druhého, ale jeden s druhým. 

 

Frederik

Kristýna

Assistant Store Manager

Ahoj, mé jméno je Kristýna a letos uplyne již deset let od podpisu mé pracovní smlouvy. Pro Starbucks jsem se rozhodla z prostého důvodu – je prostě kávová jednička na trhu!

Aktuálně pracuji na pozici Assistant Store Manager v kavárně Palác Archa v Praze. Mojí hlavní náplní práce je nábor nových partnerů, jejich trénink a následný rozvoj. Mojí pravidelnou rutinou je plánování nejen směn, ale také nákladů na zaměstnance. Nedílnou součástí je také udržení pozitivní atmosféry v týmu, a to například pomocí pravidelných meetingů či společných akcí. Můj tým je taková moje druhá rodina, o kterou se snažím starat s láskou a péčí. 

Baví mě pomáhat svým partnerům v naplnění jejich pracovních snů a ráda sledují jejich následný vývoj. Je skvělé se poohlédnout za svou prací a vidět na manažerských pozicích úspěšné partnery, které jsem nabírala a pomáhala jim s jejich tréninkem a kariérním růstem.

Na mé práci je skvělé to, že můj pracovní den nezačíná zapnutím počítače, ale vychutnáním si lahodné čerstvé kávy společně s ochutnávkou nějaké ,dobroty. Následně je můj pracovní den rozmanitý – nejsem jen v kanceláři, ale zahlédnete mě i za barem a kasou – jak jinak bych totiž mohla porozumět svým baristům a vést svůj tým.

Starbucks je společnost, která se za nás postavila i v době koronavirové krize – dostali jsme nabídky využití volnějšího času k růstu pomocí různých webinářů, školení… I já jsem této volnější doby využila a prošla jsem si tréninkem na Coffee Mastera – a nyní již se mohu pyšnit nejenom znalostmi, ale i neokoukanou černou zástěrou, se kterou se ráda starám o rozvoj kávové kultury.

Na naší společnosti si vážím nejvíce toho, že mi dává šanci skloubit čas pracovní a rodinný a najít si tak work life balance… Aktuálně totiž pracuji na zkrácený úvazek a díky tomu mi zbývá dostatek volného času pro mou rodinu.

 

Kristýna

Jiří

Barista

Ahoj, říkají mi George a ve Starbucks pracuji jako barista v kavárně Palác Archa.

Po dvou a půl letech na této pozici jsem nyní započal svůj trénink na pozici Vedoucího směny, a tak před sebou mám obrovskou výzvu, která s sebou nese spoustu skvělých příležitostí, ale i velkou odpovědnost.

Náplní mé práce je péče a komunikace se zákazníky. Vše se samozřejmě točí kolem kávy. Jako barista se starám i o čistotu a skvělou atmosféru na kavárně tak, aby zážitek ve Starbucks byl vždy nezapomenutelný. Na této práci mě nejvíce baví lidé – jak za barem tak před ním. Baví mě s nimi sdílet naše každodenní radosti a starosti a životní příběhy.

V kavárně máme skvělý tým. Jsme všichni sehraní a to i přes to, že nabíráme a trénujeme nové baristy o sto šest. Každý má nějakou svoji vlastnost, kterou doplňuje ostatní členy týmu. Chováme se k sobě s respektem a možná i proto je pro většinu z nás kavárna druhý domov.

Na Starbucks jako společnosti si vážím, že se zajímá o své zaměstnance. Žádá si po nás zpětnou vazbu a pokud z ní vyjde cokoliv, co by šlo změnit, jdou do toho plnou parou. Skvělé mi přijde také zapojení baristů a zaměstnanců kaváren i do propagace a širšího marketingu například v podobě našeho partnerského instagram starbuckspartners_cz. Podporuje i mimopracovní aktivity jako jsou teambuildingy, vánoční večírky, nebo třeba i dobrovolnické aktivity.

 

Jiří
Kristýna

Barista Championship

Vařit kávu je umění. Každý rok proto vybíráme skutečné umělce, kteří se zúčastní soutěže Starbucks Barista Championship. Je to oslava každodenní práce našich baristů a příležitost ukázat svou vášeň ke kávě i baristické dovednosti.

 

Během šampionátu jsou partneři hodnoceni ve třech kategoriích:
  • Barista Craft

  • Signature Beverage

  • Personal Coffee Tasting

Baristé prezentují své dovednosti v latte art, vytvářejí originální nápoje podle vlastní receptury a vedou kávové degustace. Každá taková degustace může zahrnovat také párování s jídlem, hudou i dalšími smyslovými zážitky, které vylepší zážitek z ochutnávky kávy.

Barista Champion 2021

Julie Brandová

Do Starbucks jsem nastoupila před 5 lety na brigádu při vysoké škole, když se otevírala nová kavárna v Brně v Kampusu. Nejdůležitější pro mě je, aby v práci byli fajn lidi – a já jsem nadšená z lidí, které mi do života Starbucks dal.
Jsem zkušený barista a umím dobře anglicky, tak mě v týmu do soutěže nominovali a podpořili v přípravě. Baví mě se vzdělávat, učit se nové věci. Také jsem se těšila na celostátní kolo, protože jsem mohla jet na výlet do Prahy a potkat se naživo s dalšími partnery.
Barista Championship je skvělý zážitek. Při přípravě se dozvíte spoustu zajímavostí, neuvěřitelně si zlepšíte latte art a získáte velkou zkušenost. Pokud byste měli šanci na finále i vyjet do Londýna nebo Milána, určitě to doporučuji.
Když jsem do Starbucks nastoupila, nepila jsem kávu vůbec – a nakonec jsem se propracovala až k Barista Championshipu.

champion cz